Social shift
Sociale media spelen een centrale rol spelen in zowel interne als externe communicatie. De kracht van authentieke en persoonlijke berichten is erg belangrijk. De marketeer krijgt steeds meer een faciliterende rol om medewerkers te ondersteunen.

Het actief onderhouden van je zakelijk netwerk is onderdeel geworden van je takenpakket binnen veel functies. Bedrijven kunnen met slimme tools heel gericht doelgroepen aanspreken en sturen op conversie. Social Intranet is op komst en in onze visie is het een must om samen te werken via dit soort platformen om de binding te vergroten. De Social shift brengt medewerkers in beweging waardoor zij in de praktijk leren om te gaan met nieuwe digitale communicatiemiddelen.

De sociale verschuiving plaatst mensen centraal in de communicatie. Mensen praten met mensen en niet met logo's. Organisatie onderhouden bedrijven pagina's waarmee zij communiceren met relaties. Door de continue verandering van de  algoritmes van Linkedin, Facebook, Instagram en anderen platformen, bereiken zij minder mensen. De social media platformen hebben een verdienmodel door geld te vragen om doelgroepen te bereiken. In 2019 bereik je gemiddeld nog ca. 5% - 15% van je volgers.  Personen bereiken gemiddeld 25% -50% van de volgers. Des te meer wordt het steeds belangrijker om je medewerkers te betrekken. 

Om werknemers te activeren hebben zij de juiste tools nodig. 
De marketeer faciliteert en behoudt zoveel mogelijk controle, maar de professional communiceert rechtstreeks met de doelgroep.

Social shift als onderdeel van inbound marketing
Inbound marketing is een zakelijke methode die klanten aantrekt door waardevolle inhoud en op maat gemaakte ervaringen te creëren. Terwijl uitgaande marketing uw publiek onderbreekt met inhoud die ze niet willen, vormt inkomende marketing verbindingen waar ze naar op zoek zijn en problemen die ze al hebben.

Het creëren en delen van waardevolle ervaringen die een positieve impact hebben op mensen en uw bedrijf.

Maar hoe?
U betrekt medewerkers bij communicatie, trekt potentiële klanten naar uw website en betrekt klanten bij relevante en authentieke inhoud. Zodra ze op de foto staan, begin je een persoonlijk gesprek met hen via conversatietools. Ten slotte bouw je vertrouwen op en verras je ze door te blijven optreden als een empathisch adviseur